Herken je dit?
Elke dag heb je strijd met je kind over het huiswerk. Je hebt het gevoel dat je continu politieagentje aan het spelen bent. En het lijkt wel of het je puber niets kan schelen. Hij* is onverschillig, haalt zijn schouders op en zegt dat je je niet zo druk moet maken. Ondertussen zie je hem gefrustreerd, boos of verdrietig zijn wanneer hij weer een onvoldoende op een toets heeft gekregen. Maar als je hem advies wil geven wordt hij boos. Je wilt hem wel helpen maar hij wil jouw hulp niet.
Regelmatig krijg je van de mentor te horen dat hij gewoon wat beter zijn best moet doen. Dat je hem misschien wat meer achter de broek moet zitten. Nog meer, hoe dan???
Je baalt van de negatieve sfeer in huis en je voelt je machteloos. Op school kunnen ze weinig voor hem doen. Thuis kun je hem niet helpen. En je bent bang dat het steeds slechter zal gaan. Je maakt je zorgen of hij zijn diploma wel gaat halen.
Hoe zou het voor je zijn als
- je minder of geen strijd met je kind meer hoeft te voeren
- de sfeer weer gezelliger is in huis
- je kind uit zichzelf huiswerk gaat maken
- je kind betere cijfers haalt op school
- je kind meer gemotiveerd is voor school en met meer plezier er naar toe gaat
- je kind beter in zijn vel zit omdat het meer controle heeft over zijn eigen handelen
Dit kan werkelijkheid worden als je zoon of dochter het één-op-één-traject Grip op leren volgt.
Een traject van 4 maanden met wekelijkse begeleiding, oefeningen en huiswerkopdrachten. In dit traject ga ik samen met jouw zoon of dochter op zoek naar de oorzaken waardoor het huiswerk maken en/of leren niet lukt. Als we de problemen helder hebben gaan we er natuurlijk wat aan doen. In het begin is dat vooral samen maar het gaat steeds meer eigen verantwoordelijkheid dragen. Tot het zoveel kennis en vaardigheden heeft dat het het zelfstandig kan doen en mijn hulp én de jouwe niet meer nodig is.
Aan het einde van het traject:
- weet jouw kind hoe hij het beste kan leren
- kan hij plannen en zich aan zijn planning houden
- zijn de cijfers omhoog gegaan
- neemt hij meer verantwoordelijkheid voor zijn eigen werk
- hoef je er zelf minder achteraan te zitten of het huiswerk wel gemaakt en geleerd wordt
- is er minder strijd in huis (over huiswerk in ieder geval :))
- heb je zelf meer tijd voor andere dingen
- kun je weer meer gewoon ouder zijn
De investering voor dit traject is 779,- euro. Betaling in 4 deeltermijnen is mogelijk (4x 199,- euro)
Tim had moeite met hoe hij moest leren. Wat voor leerstrategie bij hem paste. Hij kon bijvoorbeeld uren AK lezen, overkijken en toch een 3 halen. Wat hij dan niet begreep want hij had zo goed geleerd. Hij heeft van jou geleerd hoe hij het beste kan leren, wat goed bij hem past. Mindmap maken, niet lang achter elkaar leren, korte pauzes en in die pauzes iets leuks doen. Bv even tekenen of youtube filmpje kijken. Op die manier kon hij zich veel beter concentreren. Wat bij mij de overtuiging heeft gegeven dat Tim daardoor geslaagd is 🙂
FAQ
- Ik denk dat mijn kind dit goed zou kunnen gebruiken maar hij is niet gemotiveerd voor zo’n training. Wat nu?
Motivatie is meestal één van de problemen en daar besteed ik dus juist aandacht aan. Voor wat loopt je kind wél warm? Wat zou een reden zijn om toch iets voor school te gaan doen? Bijna altijd wordt gedurende de begeleiding de motivatie groter en heeft het uiteindelijk resultaat.
- Mijn kind is erg eigenwijs en neemt echt niks van een ander aan. Heeft het dan wel zin?
Doordat ik juist uitga van wat bij jouw kind past en daarbij aansluiting probeer te vinden én door de succeservaringen zijn ze bereid ook andere manieren te proberen. Het helpt ook dat ik naast de leerling ga staan in plaats van erboven én met humor komen we een heel eind.
- Mijn kind is al bij huiswerkbegeleiding geweest, dat hielp niks. Voegt jouw begeleiding daar wat aan toe?
Jazeker. Bij mij leert het de vaardigheden om juist huiswerk te kunnen maken en te kunnen leren. Alleen aan het werk zetten is vaak niet voldoende. Juist hóe je moet leren weten leerlingen meestal niet. Of ze doen het bij de huiswerkklas wel goed, maar zodra het thuis moet lukt het weer niet. Door dit traject leren ze juist hoe ze het zélf kunnen doen!
- Mijn kind heeft geen tijd en energie om elke week een uur begeleiding te krijgen. Dan komt het nog meer in de knoei!
Het is een tijdsinvestering maar het levert uiteindelijk meer tijd op! Je kind leert zijn tijd beter in te delen en in minder tijd meer te doen. Door beter te plannen en minder tijd ‘verloren’ te laten gaan houdt het uiteindelijk tijd over! Bovendien kan een uurtje minder gamen, Netflixen of op Youtube zitten vast niet zo heel veel kwaad 🙂
- Is dit traject geschikt voor alle schoolniveaus?
Ja, dat is het. Het traject is geschikt voor leerlingen vanaf klas 2 tot en met 6, van vmbo-bb tot gymnasium.
- Wij wonen te ver van Assen, is dit traject ook online te volgen?
Ja, dat kan zeker. Dan plannen we video-afspraken in en stuur ik cursusmateriaal op. Voorwaarde is dan wel dat je zoon of dochter beschikking heeft over een laptop/ pc met camera.
Heb je nog vragen of wil je graag eerst met mij bespreken of dit het geschikte traject is voor jouw zoon of dochter? Laat dan hier je gegevens achter, dan neem ik contact met je op.
* (NB: Ik heb in verband met de leesbaarheid voor hij/ hem gekozen. Dit geldt echter evengoed voor meisjes.)