fbpx

Training LEF voor tieners

“Ik ben gewoon slecht in wiskunde.”
“Deze opdrachten zijn veel te moeilijk, ik stop ermee!”
“Ik kan dit niet!”

Dit zijn uitspraken van jongeren die het lastig vinden om uitdagingen aan te gaan. Misschien zijn ze gewend geweest dat alles altijd vanzelf ging. En zijn ze gaan denken dat het raar of dom is als je ergens moeite voor moet doen. Als het niet gelijk lukt, dan kan je het blijkbaar niet. Veel (hoogbegaafde) kinderen lopen hier op een gegeven moment tegenaan. Doorzetten, oefenen, herhalen, fouten maken, het zijn dingen die ze lastig vinden. Ze hebben vaste overtuigingen over leren en presteren. Een vaste mindset. Deze vaste mindset kan hen behoorlijk in de weg zitten. Het maakt ze perfectionistisch en faalangstig, lamgeslagen of gestrest. Het is dan een stuk lastiger om jezelf te ontwikkelen en verder te komen. Om te kunnen leren (=beter worden in iets) is een groei mindset een stuk handiger. Je begrijpt dan dat fouten maken er gewoon bij hoort. Dat hard werken niet betekent dat je dóm bent, maar juist nodig is om verder te komen. Ook al heb je nog zo’n hoog IQ!

Na het traject LEF herkent je tiener wanneer hij ‘last’ heeft van een vaste mindset en weet hoe hij deze om kan buigen naar een groei mindset. Hij of zij heeft vaardigheden en strategieën ontwikkeld om tóch de moeilijke uitdagingen aan te gaan. Je zoon of dochter weet wat zijn of haar kwaliteiten en valkuilen zijn en hoe hij hier mee om kan gaan.

Voor wie?

Voor tieners van ongeveer 10 t/m 15 jaar die snel de moed opgeven, niet kunnen doorzetten, zeggen: “dit kan ik gewoon niet” (zelfs vóórdat ze ergens aan beginnen), moeilijke opdrachten vermijden, vinden dat je dom bent als je fouten maakt of ergens hard voor moet werken, etc etc…

De investering is 399,- euro voor 8 wekelijkse individuele sessies van een uur, een intake en een eindevaluatie.

Wil je eerst nog meer weten? Mail mij op info@breinvaardig.com

Chat openen
1
Hoi! Kan ik je helpen?