Masterclass Executieve functies bij pubers: Waarom je slimme tiener simpele klusjes niet voor elkaar krijgt.

Herken je dat? Dat je de deur van de kamer van je tienerzoon opent en je hem eigenlijk het liefst net zo hard weer dicht gooit? Dat je geen stukje vloer meer ziet omdat het bezaaid ligt met troep? Dat de halve servieskast vuil op zijn bureau staat en nog net niet weg wandelt? Dat je al honderd keer op alle mogelijke manieren gezegd hebt dat hij het nou eindelijk eens op moet ruimen?

Hm, misschien een troost, je bent niet de enige ouder die hier last van heeft. Maar daarmee is die kamer nog niet opgeruimd!

Het kan goed zijn dat jouw zoon of dochter last heeft van minder goed ontwikkelde Executieve functies. Misschien heb je er wel eens van gehoord. Dit zijn functies van de hersenen die het gedrag en handelen van je puber regelen. Het gaat dan niet alleen om het opruimen van een kamer, maar ook om bijvoorbeeld plannen, beginnen met huiswerk maken, je aandacht erbij houden, doorzetten.
Bij pubers zijn die functies nog volop aan het ontwikkelen en bij de ene puber gaat dat nou eenmaal sneller en gemakkelijker dan bij de andere. Bij hoogbegaafde pubers of pubers met bijvoorbeeld adhd of autisme kunnen deze executieve vaardigheden nóg minder goed ontwikkeld zijn.

Hoe kan dat? En wat kan je doen als ouder als je puber hier last van heeft?

Ik vertel het je in een gratis masterclass op donderdagavond 7 april 2022, om 20.00 uur. Doe je mee?

Meld je aan via deze link.