Masterclass ‘Motivatie bij hoogbegaafde tieners’

Ken je dat? Zo’n puber die op zijn bed ligt, starend naar het scherm van z’n telefoon. En dat zo ongeveer de halve dag. Als je hem vraagt of ie nog huiswerk heeft is het: “Jahaa, zometeen!’ Maar een uur later is er nog geen beweging in dat lijf gekomen. School is stom en nutteloos en huiswerk tijdverspilling. Dat is gewoon pesterij van de leraren.

Het kan voor ouders en leraren een hele opgave zijn om een ongemotiveerde tiener in beweging te krijgen. Voor je het weet ben je als ouder of mentor heel hard aan het werk maar gebeurt er bij je tiener weinig. Of je belandt in een machtsstrijd en dan wordt het eerder erger dan beter.

Als ouder, mentor of docent kan je je behoorlijk machteloos voelen. Zat er maar een ‘aan-knopje’ op je kind/ leerling.

Zo eenvoudig is het helaas niet. Er zijn allerlei factoren die een rol spelen bij demotivatie. Als je kunt achterhalen welke factoren invloed hebben op de demotivatie van jouw kind/ leerling heb je ook de ingang tot het vergroten van de leermotivatie.

In mijn begeleidingspraktijk kom ik veel gedemotiveerde hoogbegaafde tieners tegen. Soms zijn ze nog voor een paar vakken op school gemotiveerd, soms hebben ze ronduit een hekel aan alles wat met school te maken heeft. Thuis hebben ze strijd met hun ouders en op school zitten docenten en mentoren hen achter de broek. Vaak met weinig effect.

Waardoor ontstaat nou specifiek bij deze groep kinderen motivatie-verlies? En wat werkt wel of juist niet in het (her)vinden van motivatie?

Deze vragen beantwoord ik in een gratis online masterclass op woensdag 1 juni 2022.

Ik geef geen kant en klare oplossingen, maar handvatten om een ongemotiveerde puber weer in beweging te kunnen krijgen.

Voor wie? Ouders, verzorgers, begeleiders, mentoren, docenten van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen in het Voortgezet onderwijs die niet weten wat ze met hun ongemotiveerde tiener aan moeten.

Wat levert het je op? Een lijst met aanknopingspunten om de leermotivatie van je tiener te vergroten en hem/ haar in beweging te krijgen.

De masterclass is puur informatief, ik verkoop geen programma aan het eind 🙂

Doe je mee? Schrijf je dan in via onderstaand formulier: