fbpx

Groep 8

Op weg naar de brugklas!

De overgang van groep 8 naar het voortgezet onderwijs is een grote stap. Een hele nieuwe wereld gaat voor kinderen open. Sommige kinderen kunnen wel wat extra steun gebruiken bij het maken van deze stap. Bijvoorbeeld omdat ze weinig zelfvertrouwen hebben en een nieuwe stap heel spannend vinden.

Of juist omdat je als ouders denkt: hoe moet dit goed komen? Mijn zoon of dochter heeft totaal geen interesse in huiswerk en leren. Of hij of zij vergeet voortdurend alle afspraken, heeft geen overzicht en raakt alle spullen kwijt. Dan is de cursus Op weg naar de brugklas! een goede keuze. Door het volgen van deze cursus is je zoon of dochter voorbereid op de stap naar het voortgezet onderwijs!

Breingeheimen

In de cursus wordt gewerkt met de methode Breingeheimen. Doordat kinderen leren hoe hun hersenen werken en wat ze zelf kunnen doen om informatie beter te onthouden worden ze gemotiveerd om betere en effectiever te gaan leren. Dit leidt tot meer leerplezier en zelfvertrouwen! Er is een speciaal werkboek voor leerlingen van groep 7 en 8.

Aan de hand van dit aantrekkelijke werkboek worden thema’s behandeld als:

  • Je brein en leren
  • Je huiswerk plannen
  • Beter onthouden
  • Leerstrategieën
  • Sociale media
  • Je nieuwe school, hoe gaat dat?
  • Vrienden maken

Inhoud van de cursus

In zeven bijeenkomsten van vijf kwartier behandelen we alle thema’s. Soms wordt er een huiswerkopdracht meegegeven. We bespreken de theorie en aan de hand van filmpjes en opdrachten denken de leerlingen na over wat ze moeilijk, makkelijk, spannend of juist heel leuk vinden. En ze krijgen tips over hoe ze volgend jaar allerlei zaken aan kunnen pakken.

Waarom bij mij?

Door in kleine groepjes te werken kan ik extra aandacht geven aan die onderdelen die voor jouw kind van belang zijn. Als het nodig is besteden we meer tijd aan een thema of gaan we juist sneller door een onderwerp heen. Dit zorgt ervoor dat het interessant blijft. In de cursus sluit ik aan bij activiteiten die door de kinderen voor school gedaan moeten worden, zodat het geleerde direct in praktijk gebracht en geoefend kan worden.

Als orthopedagoog heb ik ruime kennis en ervaring op het gebied van leren en onderwijs(problemen).

Wanneer

De eerstvolgende cursus start na de meivakantie, op woensdag 19 mei, om 15.30 uur. Het is zeven keer.

Kosten

De kosten van de cursus zijn € 175,- per persoon (inclusief werkboek). De cursus duurt 7 weken. Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen? Neem dan even contact op door een mailtje te sturen of meld je zoon/ dochter gelijk aan via het formulier: Klik hier om je zoon/ dochter aan te melden.

Chat openen
1
Hoi! Kan ik je helpen?