Workshop Mindset bij tieners

“Dit kan ik écht niet!”

“Ik ben nu eenmaal slecht in Duits”

“Als ik iets niet direct kan, begin ik er ook niet aan. Ik doe het het liefst gelijk goed.”

“Fouten maken is vervelend, ik wil niet afgaan in de ogen van anderen.”

“Als je slim bent, haal je hoge cijfers.”

Herken je dit soort uitspraken bij jouw zoon of dochter? Dan kan het goed zijn dat er sprake is van een zogenoemde Fixed Mindset. Zeker hoogbegaafde tieners hebben hier regelmatig last van. Ze hebben vaste overtuigingen die het leren en ontwikkelen in de weg zitten.Door deze vaste overtuigingen vermijden ze moeilijke taken, geven ze snel op en wordt hun zelfbeeld negatief beïnvloed.

Hoe zou het voor je zijn als je tiener zichzelf minder in de weg zou zitten. Als hij/zij wel die uitdagingen aan zou gaan die hij/ zij nu vermijdt? Als hij/ zij even diep adem zou halen en dan weer verder gaat aan een moeilijke taak, in plaats van gefrustreerd het boek weg te gooien? Als hij/ zij ging geloven dat er veel meer te bereiken is dan hij/ zij nu denkt?

Ik kan je daarmee op weg helpen in de workshop ‘Mindset bij tieners‘.

Na deze workshop herken jij uitspraken die een fixed of juist een groei-mindset laten zien. Je weet hoe je deze fixed uitspraken kunt ombuigen naar groei-uitspraken. Je hebt concrete handvatten om je tiener bij frustratie en tegenslag te helpen als het zichzelf in de weg zit. En je weet wat je zelf kunt doen om een fixed mindset te voorkomen en juist een groeimindset te ontwikkelen.

Deze ‘live’ workshop vindt plaats op donderdag 24 september 2020 in De MaasStee, Maasstraat 25 in Assen, van 20.00-21.30.

Het kost 7,50 euro (incl. koffie/ thee) en aanmelden is verplicht.

Vanwege de Corona-maatregelen is er plaats voor maximaal 12 deelnemers.

Meld je nu aan via onderstaande knop!

Ik zie je dan!

Alke