fbpx

Snel leren = leuk leren

Veel hoogbegaafde jongeren weten niet hoe ze moeten leren. Op de basisschool konden ze het beetje huiswerk dat ze kregen waarschijnlijk met gemak aan. Ook in de eerste jaren op het voortgezet onderwijs lukt het vaak nog wel om voldoendes te halen door op te letten in de les of de stof snel door te lezen. Maar hoe meer stof er wordt getoetst per keer, hoe moeilijker dat wordt. Vaak beginnen de onvoldoendes dan echt binnen te stromen.

Maar hóe leer je dan leren? Tja, dat is niet iets wat vanzelf komt aanwaaien. Soms zie ik jongeren echt enorm ploeteren. Ze maken ellenlange samenvattingen waarbij bijna het hele boek wordt overgeschreven. Ze maken wel een planning maar er moet zoveel in worden gepropt zodat het een hele grote berg is geworden. Of ze hebben geen idee hoe ze enige structuur kunnen aanbrengen in de brij aan informatie die geleerd moet worden voor de toets. Anderen beginnen al niet eens meer ergens aan en laten het bij een paar keer doorlezen, het gevolg laat zich raden…

In de cursus Snel leren = leuk leren krijgen tieners les in leren leren. In zes lessen van ruim een uur worden onder andere technieken als snellezen, mindmappen en plannen aangeleerd. Deze combinatie van technieken zorgt voor overzicht, rust, zelfvertrouwen en natuurlijk heel belangrijk: hogere cijfers.

Vanaf de eerste les gaan de jongeren het geleerde gelijk toepassen op hun eigen schoolwerk.

De cursus is geschikt voor leerlingen van klas 1 tot 6, vmbo-TL tot gymnasium. Ook (of misschien wel: juist) heel helpend voor jongeren met dyslexie, adhd of autisme. De groep bestaat uit maximaal 5 jongeren zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Informeer naar de eerstvolgende startdatum. Mail me mailto: info@breinvaardig.com

Chat openen
1
Hoi! Kan ik je helpen?