fbpx

Hier in het hoge noorden hebben we inmiddels de helft van de zomervakantie gehad. Tot rust gekomen, alle spanning en vermoeidheid eruit (min of meer) en nu begint er weer een kleine kriebel voor het volgende schooljaar. “Mam, ik moet nog wel schoolspullen kopen!” Ja, wij zijn nooit heel vroeg met dat soort dingen. Gelukkig zijn de hippe dure drukke agenda’s hier wel verleden tijd en mogen het kaftpapier en de schriften ook vrij basaal.

Moet jij ook nog op pad met je zoon of dochter? Wellicht heeft het iets aan onderstaande tips!

* Kaft je boeken per vak of per soort vak (talen, exacte vakken, maatschappelijke vakken) in een bepaalde kleur. Pas de schriften hier ook bij aan. of gebruik voor de vakken diverse kleuren labels. Een collegeblok met tabbladen is ook handig.

* Gebruik een papieren agenda waarin één week staat per twee bladzijden, met een rustige achtergrond en voldoende schrijfruimte per dag. Ook al werk je met een online huiswerkprogramma zoals magister, gebruik er toch een agenda bij. Een papieren agenda geeft meer overzicht. Bovendien kun je er al je afspraken in noteren (sport, muziekles, feestjes), je huiswerkopdrachten, toetsen én je kunt je planning erin maken. Dit alles kan niet in het online systeem. Bovendien kan het extra afleiding geven als je elke keer op je pc of telefoon in magister moet kijken.

* Zorg dat je een rustige werkplek creëert om je huiswerk te maken en te leren.Het liefst een plek met weinig afleiding en prikkels. Houd je werkplek leeg en opgeruimd. Zorg dat alles wat je nodig hebt aanwezig is bij je werkplek. Denk aan woordenboeken, schrijfgerei, liniaal, gum, rekenmachine, markeerstiften, leerboeken etc.

Succes met de voorbereidingen!

Chat openen
1
Hoi! Kan ik je helpen?